BDSM columns Ton de-Kooi                                                                                                                                  
Advertentie/Advertise:
12-08-2009

Het grote taboe binnen de BDSM.

Toen ik bijna 10 jaar geleden voor het eerst BDSM party's bezocht kwam je het nog regelmatig tegen dat subjes seksuele diensten moesten verlenen aan hun Dom. Waarbij je moest denken aan gedwongen pijpen, beffen of likken. Niemand nam hier aanstoot aan en het was zelfs gewoon.

Logisch zou je denken daar de gemiddelde BDSMér m/v toch wel in het bezit zou moeten zijn van een open mind. Immers we weten hoe het is als je gevoelens niet overeenstemmen met de gemiddelde medemens. Dus ook logisch dat vanille seks binnen de BDSM moet kunnen zou je denken. Wij als open mensen zouden ons toch niet schuldig moeten maken aan het beknotte hokjes denken.

Helaas is de hedendaagse realiteit anders geworden. Wij “open” BDSMérs beginnen onze neuzen op te halen als er sprake is van seks binnen de BDSM helemaal als dit op party's of speel bijeenkomsten gebeurt. Dan lijkt het net of deze mensen een enge ziekte hebben en niet horen binnen de groep van BDSM liefhebbers.

Zelf vind ik dit nogal bekrompen. Is BDSM tegenwoordig alleen maar pijn doen, zwepen en vernederen? Hebben wij de arrogantie om voor iedereen te bepalen wat BDSM precies is? Moeten wij bepalen wat er wel en wat niet mag gebeuren tussen Doms en subs? Volgens mij beslist niet.

Het is gewoon te zot voor woorden dat een groep gaat bepalen wat wel en wat geen BDSM is. Voor het ene koppel is vastbinden en gedwongen seks BDSM. Voor de ander is dat uitsluitend zwepen, pijn doen en vernederen. BDSM is vrijwillige macht uitwisseling tussen twee of meerdere personen. Die personen bepalen zelf wat zij willen ondergaan of doen en of zij dat wel of niet BDSM noemen.

Terwijl wij lopen te gillen dat we als BDSM onheus behandeld worden doen we hetzelfde kortzichtige tegenover mensen die hun eerste stappen binnen dit spel of levensvorm zetten. Te bedenken dat de meeste mensen dun eerste stappen binnen de BDSM zetten als variatie binnen de soms in slaap gevallen seksuele verhouding.

Raar is het ook eigenlijk dat we vol bewondering kijken als iemand tot bloedens toe wordt gezweept en diep geschokt zijn als er sperma of een orgasme vloeit in plaats bloed en blauwe plekken.

Statistieken van onze M. de Hondt met dt wijzen uit dat slechts 11% nooit seks had tijdens een BDSM spel. Inmiddels is deze vraag alweer 5 jaar oud. Vraag is hoe denkt BDSM minnend Nederland en België er nu over.

Zijn wij inmiddels ook verworden tot een bekrompen denkende groep mensen?

Zelf hoop ik weer op die party's van 10 jaar geleden waarbij gewoon alles kan en iedereen zijn/haar visie van BDSM kan beleven zonder dat er wijzende vingertjes zijn.

Dan pas zijn wij weer die ruimdenkende mensen van weleer. Ook dan pas hebben wij weer het recht om gillen dat we gediscrimineerd worden.

Met boeiende groet,

Ton de-Kooi

Advertentie:Columnist Ton de-Kooi

Als webmaster van deze site wil ik graag zo nu en dan mijn ei kwijt over diverse stellingen. Ook ga ik graag in op mijn persoonlijke visie over onze boeiende hobby. Hopelijk peuter ik ook nog wat reacties los. Misschien zelfs wel een compliment. Reageren kan op:
Ton de-Kooi
Veel leesplezier
Dat BDSM ook kan bestaan uit seksuele onderdanigheid blijkt uit deze foto van HotMarijke vele slaven liggen aan haar voeten...