BDSM columns Ton de-Kooi                                                                                                                                  
Advertentie/Advertise:
02-01-2009

BDSM jaar 2008

Het jaar 2008 ligt inmiddels alweer ruim een dag achter ons. Dus allereerst mijn wens aan iedereen een gelukkig en gezond 2009 toe te wensen.

Economisch
Het jaar 2008 begon vrij goed voor de-kooi. Een stijgende lijn in de omzet en leuke contacten op het “zakelijke” BDSM vlak. De SM hobby kon dankzij die groeiende opbrengsten groeien. Zo kon ik foto/video apparatuur aanschaffen en deze op het privé vlak weer gebruiken voor BDSM RTV met uiteraard een donatie aan de fiscus. Na september kwam er de klad in na het ineenploffen van de banken die waren bezweken onder de korte termijn winsten en de steeds maar groeiende bonus c.q. graaicultuur.

Voor de Jan/Truus modaal resulteerde dit in een terechte hand op de knip houding. Immers alle zekerheden waren in één klap weg. Banen die van de één op de andere dag op de tocht staan in combinatie met sociaal stelsel wat bij werkloosheid al snel noopt tot een gang naar de voedselbank en de verkoop van de woning. De versobering van het sociale stelsel in combinatie met de maar steeds groeiende lasten zorgen er terecht voor dat mensen het geld niet meer laten rollen.

Gevolgen zijn wel dat mensen gaan besparen op uitgaven die niet perse noodzakelijk zijn voor de kosten van het dagelijkse levensonderhoud. Met als indirect gevolg dat bij de-kooi de omzet als een kaartenhuis in elkaar plofte.

Op zich is dat geen ramp. De-Kooi heeft geen cent aan leningen uitstaan en iets van 50 euro maandelijkse vaste lasten. Een buffer waar de-kooi het in combinatie met mijn reguliere loondienst baan het nog vele jaren kan uitzingen. Wel is het probleem dat zaken als de informele sponsoring van BDSM RTV tijdelijk gestaakt zal moeten worden. Dat doet veel pijn en de niet masochistische zin.

Mijn stille hoop is dan ook dat Den Haag de sociale zekerheid zal verbeteren waardoor mensen niet het gevoel hebben hun hele hebben en houwen kwijt te raken in geval van werkloosheid en ziekte. Waardoor mensen weer geld durven uit te geven. Ook hoop ik dat mensen die geld uitgeven het toch via de winkels op deze site doen. 10% vloeit gemiddeld naar de-kooi. Zodat de BDSM hobby in stand kan blijven.

Betutteling
Het afgelopen jaar is ook een jaar van betutteling. Verdere ontmoediging van prostitutie waardoor de illegaliteit weer de boventoon gaat voeren met alle nare gevolgen van dien m.b.t. vrouwenhandel en loverboys. Als zelfs een minister zich gaat bemoeien met de uitzending van een oude pornofilm “Deeptroat” is het hek toch wel aardig van de dam.

Roddels
Het jaar 2008 is ook waarbij popstar Rebecca slachtoffer is geworden van de overijverige roddelpers. Als je dan ook nog eens de reacties leest n.a.v. deze roddel artikelen dan vervult zich een gevoel van triestheid in mij. Ten eerste het onbegrip wat vele mensen tonen voor BDSM, maar erger nog dat mensen het doodgewoon vinden om te kwetsen vanwege het uiterlijk. Bij Rebecca ging het om haar overgewicht (iets wat ik als BBW fan mooi vind). Kennelijk is deze maatschappij verworden tot een wereld van slanke mensen die zich al fitnesseend, braaf gehuwd met een hele school kinderen en iet rokend door het leven gaande levenswijze. Alles wat buiten dit ideaal valt is vogelvrij. Dus ook die 5 á 10% van de bevolking die zich met BDSM bezighoudt. Alles wat maar enigszins van grijze massa afwijkt is vogelvrij voor pesterige tirades.

Bemoedigende BDSM aangelegenheden
Met het voortschrijden der jaren zijn er gelukkig ook nog leuke trends te melden. Zoals het feit dat steeds meer vrouwen voor hun BDSM gevoelens durven uitkomen. Toen de-Kooi bijna tien jaar gelden begon op het internet waren er op de 50 mannen slechts 1 á 2 vrouwen te vinden. Het mannenoverschot is nog steeds aanwezig maar de verhoudingen worden steeds rechter getrokken. Ook ontdekken steeds meer vrouwen het genot van de D rol. Nog een mooie ontwikkeling is dat het seks taboe bij BDSM begint weg te vallen en dat er steeds meer respect komt voor ieders wijze van BDSM belevenis. Dat overgave aan een Dominant ook seksuele overgave kan betekenen is een goede ontwikkeling. BDSM is mijn ogen hetgeen wat 2 mensen vrijwillig overeenkomen.

Mijn persoon
Gezondheid was 39 jaar lang gelukkig net zo vanzelfsprekend als voor de meeste mensen. Maar sinds een hartinfarct 4 jaar geleden en nog een hele lading gezondheidskwalen is die vanzelfsprekendheid helaas weg gevallen. Het is een leven geworden waarvan de voorraad energie die iedere dag nodig er niet altijd meer is. Voor een persoon die altijd een druk leven heeft is dat heel erg lastig. Heel vaak is de batterij al leeg na een dag werken bij mijn werkgever. Dat het gezin daarna de hoogste prioriteit heeft is logisch. Gevolgen zijn wel dat mijn de-Kooi activiteiten op een veel lager pitje staan. Daar baal ik flink van. Toch blijf ik genieten van mijn hobby en de beperkte tijd hiervoor maakt wel dat het veel intenser aanvoelt.  Ook hoop ik op begrip dat ik niet meer zo actief met alles ben als in het verleden.

Steun
Gelukkig zijn er veel mensen op wiens steun ik kan rekenen en ben daar eeuwig dankbaar voor.

De hoop voor 2009
Helaas gaat het over geld. De hoop op betere resultaten voor de-Kooi en indirect BDSM RTV.

Hopelijk zal de BDSM niet verder in de kast geraken dan het afgelopen jaar en zal het niet zo moeten worden dat mensen gelijk denken aan een één of andere enge afwijking te lijden als zij deze gevoelens bespeuren bij zichzelf.

Tevens wens ik iedereen veel voorspoed toe op alle vlakken.

Groetjes,
Ton de-Kooi


Advertentie:Columnist Ton de-Kooi

Als webmaster van deze site wil ik graag zo nu en dan mijn ei kwijt over diverse stellingen. Ook ga ik graag in op mijn persoonlijke visie over onze boeiende hobby. Hopelijk peuter ik ook nog wat reacties los. Misschien zelfs wel een compliment. Reageren kan op:
Ton de-Kooi
Veel leesplezier