BDSM columns Ton de-Kooi                                                                                                                                  
Advertentie/Advertise:
09-10-2008

Geef de graaiers de zweep!!! deel 1

Het moge duidelijk zijn dat de huidige crises tot stand is gekomen door een klein select groepje profiteurs die gaan overlijken met als doel zelf nog rijker te worden.

De tentakels van deze graaiende superrijken dringen diep door in het dagelijks leven van de keihard werkende loondienster. Die jaar op jaar al zijn/haar zekerheden in elkaar zien ploffen om de heren maar een nog dikkere portefeuille te bezorgen.

Onder het mom van marktwerking en concurrentie dwingen zij af dat werknemers, zieken/gehandicapten en werklozen uiteindelijk vogelvrije dwangarbeiders worden die uiteindelijk iedere dag smekend op de stoep liggen om een dagje te mogen werken. Feitelijk willen ze gewoon goedkope dagloners die ze op ieder moment kunnen dumpen. Uiteraard zal de omzet verhogen en die weer in hun knip komen als mega graai bonus.

Als je kijkt naar de rechten van werknemers pakweg zo'n twintig jaar geleden t.o.v. nu. Schieten de tranen je in de ogen. Wat voorbeelden:
Als een werknemer werkloos raakte kon hij afhankelijk van het aantal gewerkte jaren een ww uitkering genieten (een verzekering waar hij jarenlang voor heeft betaald). Nu zit je binnen de korste keren bij de bijstand. Vooral als je 40 plusser bent en helemaal als je nog de pech hebt wat ziektes onder de leden te hebben.

Ook werd je vroeger als je ziek werd door de GAK betaald en gekeurd. Als je chronisch ziek of gehandicapt was kwam je in de WAO. Nu moet de werkgever het loon betalen en kunnen ze commerciële ARBO diensten inhuren om personeel hoe ziek dan ook zo snel mogelijk aan het werk te schoppen. Ben je nu chronisch ziek of gehandicapt dan wacht je de verkorte ww en al snel de bijstand. Kom je wel in de WAO terecht ongeveer als je geen armen en benen meer hebt en doof/blind bent. Is de uitkering zo karig dat de bedelstaf wacht. In ieder geval is vandaag de humaniteit heel ver te zoeken en de slavernij welhaast een feit. Diezelfde graaiers ontdekten dat de WAO wel een goedkope manier was om overtollig personeel te dumpen waardoor deze onbetaalbaar werd.

In Den-Haag laten personen wel eens glippen dat we terug moeten naar die VOC mentaliteit. Diezelfde personen voeren de agenda uit van de hedendaagse groot graaiers. Met als belofte een prachtige graai baan in het verschiet. We kennen inmiddels wel het voorbeeld van ex- Robin Hood Wim Kok. Die eerst als vakbondsman streed voor de rechten van werknemers en vervolgens als premier die zelfde rechten in rap tempo afbrak. Om daarna te scoren en de kassa te laten rinkelen als graaier bij grote bedrijven.

We moesten alles aan de heilige markt overlaten. De resultaten  zijn droeviger wijs zichtbaar. Het openbaar vervoer dat slechter is dan 30 jaar geleden. De zorg die slechter is dan 30 jaar geleden. Electriciteit die veel duurder is geworden. Met aan de Top graaiers die hun zakken vullen ten koste van de klant. We kennen allemaal wel voorbeelden van slechte zorg, bergen formulieren enz. enz.

Nu opeens valt het ultieme voorbeeld van de marktwerking in elkaar n.l. de banken en de financiële sector. Immers aan die banken moesten we een voorbeeld nemen qua marktwerking en terugtredende overheid.

Wat schetst onze verbazing!!!! Die graaiers hebben zo hard gegraaid van Jan Modaal en hun zakken gevuld. Dat opeens bleek dat er wel erg veel fictief geld in de omloop was. Geld dat helemaal niet bestaat en gecreëerd door aha weer diezelfde graaiers.

Nu moet opeens de overheid wel inspringen.. Waardoor iedere Nederlander of hij/zij nu wilt of niet opeens voor 900 euro Fortis aandeelhouder is zonder portefeuille. Een gezin a vier personen zit dus voor 1600 euro in Fortis. Opdat onze graaiers straks wederom weer opnieuw kunnen graaien. En wij nog verder worden afgeknepen in de vorm van Haagse bezuinigingen.

Er is 1 remedie om deze graai cultuur te voorkomen. Die is spoor de voor deze crisis (mede)verantwoordelijke graaiers op en pluk ze tot op het bot. Laat ze vervolgens tot hun zeventigste achter de lopende band werken in een permanente schuldsanering. Worden ze ziek dan laten we ze keuren volgens de hedendaagse maatstaven. In de praktijk komt dat neer op werken tot in den dood.

Uiteraard mogen burgers die gedupeerd zijn door de praktijken van deze graaiers naar believen een zweepsessie loslaten op deze criminelen.
Meneer Balkenende als dat geen staaltje is van die VOC mentaliteit!!!
Wordt vervolgt
Columnist Ton de-Kooi

Als webmaster van deze site wil ik graag zo nu en dan mijn ei kwijt over diverse stellingen. Ook ga ik graag in op mijn persoonlijke visie over onze boeiende hobby. Hopelijk peuter ik ook nog wat reacties los. Misschien zelfs wel een compliment. Reageren kan op:
Ton de-Kooi
Veel leesplezier