BDSM columns Tom Verhoeven                                                                                                                                  
Advertentie/Advertise:

Gaan we wederom voor de EU slavernij?


Beste mensen,

De EU zal velen een worst zijn. Waardoor de opkomst altijd onwaarschijnlijk laag is. Toch is de EU zeer dominant aanwezig in ieders leven. Is het niet als veroorzaker van de recessie danwel als instituut dat onze zelfstandigheid wil inperken. Alle reden dus om te stemmen. Immers de rijke top die meer EU willen gaan zekers stemmen.

Oorzaak van de recessie is de EU
Een Eurofiel zal zeggen dat we de welvaart hebben te danken aan de EU. Maar iedereen die ouder dan 25 is en een modaal  t/m midden inkomen en daaronder heeft zal stellig zeggen dat het alleen maar slechter is geworden.

Eerst waarom de EU schuldig is aan de recessie:

1. Financiële markten.
De EU wou minder regulering van de financiële markten.

2. Banken.
De EU wou meer vrijheden voor de banken in het verleden.

3. Vermarkting van Overheids -en Nutsbedrijven.
De EU wou geen nutsbedrijven meer maar marktpartijen voor primaire behoeften zoals gas, electra, zorg, openbaar vervoer en ze lonken naar het water.(vraag in Portugal hoeveel keer duurder het water is geworden)

4. Invoering Euro
Het aangaan van een muntunie (de Euro) met landen die toen al een slechte economie hadden met een dito munt (Zuidelijke landen).
Tel dit alles bij elkaar op en je hebt een Mega recessie.

Wat merken we daar in de praktijk van?

1. Extreme toename staatsschuld
Sinds 2008 is de staatsschuld met bijna 250 miljard toegenomen.

2. Bezuinigingen (volgens politici hervormingen)
Zijn we hierdoor constant slachtoffer van bezuinigingen (politici noemen het hervormingen).

3. Werkloosheid en sociale zekerheid
Gigantische werkloosheid met daar tegenover een uitgeklede ww.

4. Langer doorwerken voor minder geld
Doorwerken tot 67 tegen minder pensioen omdat de pensioenpotten leegraken. Maar ondertussen minder pensioen premie betalen omdat we toch doorwerken tot 67? Zodat er 3 miljard aan extra belastingen de schatkist in kan.

5. Miljardairs en miljonairs steeds rijker
Grotere ongelijkheid van inkomens. De rijkste 0,1 procent heeft net zoveel kapitaal als de 50% minst verdienenden in Nederland. Intussen stijgen de bonussen nog steeds de hemel in en kunnen multi miljonairs/miljardairs hun geld vrij rondpompen door de EU landen en daardoor bijna geen belasting betalen.

6. Extreem dure zorgkosten
De vermarkting van zorg heeft er voor gezorgd dat van iedere Euro die je aan de zorgpremie en eigen bijdrage moet betalen, 21% gaat naar daadwerkelijke handen aan het bed. Het andere deel gaat op aan bureaucratie, winsten van zorgverzekeraars, graaiende toppen en reclame op radio/tv/kranten.

7. Banken steeds duurder
Leverde geld op de bank staan vroeger geld op! Tegenwoordig kost het alleen maar geld en verdampt spaargeld op de rekening aan lage rente en inflatie.

Had vroeger iedere bank een lokaal kantoor met behoorlijk wat personeel. Ondanks dat leverde geld op een bank zetten altijd geld voor de spaarders op. Zelfs op een betaalrekening kreeg je nog wat rente.

Tegenwoordig overweegt men zelfs pinautomaten weg te halen. Logisch als je ziet hoe zwaar de top is met daaronder een semi-top die ook een auto met chauffeur hebben en zich huisvesten in megalomane wolkenkrabbers.

Voor iedere transactie moet je als klant betalen en zelfs als je niets doet met een rekening gieren er tientallen euro's per jaar van je rekening.

Het liefst zou de directie maar één deel van een bank in stand willen houden en dat is de eigen graaibaan. Personeel, bankbediendes, een filiaal en pin automaten drukken de winsten plus bonus. Consumenten zijn er om te plukken.

Door de Europese Unie kregen de banken vrijheden om zich te stortten op vage korte termijn "winst producten". Die veel geld op de korte termijn genereerden om daarna op de lange termijn als een kaartenhuis in elkaar te zakken. We kennen allemaal wel het derivaten. Waarbij zelfs overheids instellingen en woningcorporatie voor miljarden de bietenbrug opgingen en uiteindelijk de banken zelf. De bonusgraaiers zijn inmiddels gevlogen en vullen nu op een andere plek hun zwembad met geld.

Waar wij dan weer als bankconsument en belastingbetalers voor opdraaien.

8. Concurrentie lage lonen landen
We moeten vrije handel drijven en de concurrentie aangaan met lage lonen landen waar kinderhandjes voor een paar dollar per je smartphone in elkaar zetten.

Toen de EU nog E.E.G. was deden ze dit wel goed in de vorm van invoerrechten uit landen waar de concurrentie ongelijk was.

Maar door de lobby van multinationals verdwenen deze heffingen en verdwenen daarbij ook miljoenen banen naar lage lonen landen.

Met natuurlijk meestal een mooie graaibaan voor politici die hieraan meegewerkt hebben.

9. Baan en baanzekerheid steeds slechter
Onder die druk van zgn concurrentie moest ook onze arbeid nog flexer worden. Dus daar kwamen de 0 uren contracten, ZZP érs, uitzendbanen en bijna geen vast aanstellingen meer.

De mensen die nog een vaste aanstelling hebben worden weer in verdere onzekerheid gebracht door versoepeling van het ontslagrecht.

Kortom tref je een manager aan die niet met jou door één deur kan dan ben je straks je baan kwijt. Ook al werk je 30 jaar bij het bedrijf en leg je al je ziel en zaligheid in je baan. De manager die een maandje in dienst is en jouw kind kan zijn zal van je winnen!

10. Zieke werknemers uitgemolken
Heb je de pech dat je een chronische ziekte/handicap onder de leden hebt? Dan ben je helemaal de pineut! Veel werkgevers en managers zullen je als crimineel zien en proberen je eruit te werken! Je komt tenzij je haast een terminale ziekte nooit meer in de WAO terecht en zal vervallen in de bijstand. Weg inkomen, weg eigen huis en de kans op een werkgever die jou nog wil is kleiner dan grote prijs in de staatsloterij.

Ook dit is het resultaat van bezuinigings drift door de overheid. Oja politici noemen het hervormingen.

Voor het EU tijdperk werd een werknemer redelijk beschermd tegen ontslag. Ook als iemand een chronische ziekte of handicap had. Dan nog kon je er een klein beetje redelijk van leven. Helaas maakten werkgevers veelvuldig gebruik van dit systeem om goedkoop mensen te kunnen ontslaan. Ook bij simulanten was dit systeem populair. Nu moeten doodzieke mensen gewoon doorwerken of in armoede leven.

Mocht je toen werkloos raken was de ww van een dusdanig perencentage en duur van je laatste loon en arbeidsverleden. Dat je niet zoals nu en als een gek een baan moet zoeken en gelijktijdig je huis moet verkopen omdat je niet meer rond kunt komen.

Als 40 plusser zal het in de regel wel uitdraaien op huis verkopen en blijvende armoede.

11. De arbeidsmigratie
Het klinkt zo ideaal een Pool of Roemeen die hier het werk komt doen wat wij niet willen doen tegen het minimumloon.

Probleempje is echter dat die Pool of Roemeen juist veel minder dan het minimum krijgt.

Bij mij in de straat zat een Loodgietersbedrijf dat al 54 jaar bestond. Helaas zat... Het bedrijf is failliet gegaan omdat ze geen loodgieters konden leveren tegen 15 euro per uur..

Gevolg 10 loodgieters werkloos omdat hun baan is ingenomen door Oostblokkers die als ZZP ér voor 15 euro per uur werken.

In de transportwereld is het nog veel erger een Poolse of Roemeense chauffeur die voor 43 euro per dag werkt terwijl er tienduizenden Nederlandse chauffeurs werkloos zijn.

In de zorg zijn zelfde constructies aan de gang. Ontslagen worden en als ZZPér aan de gang moeten voor veel minder loon en nog veel minder zekerheid.

De EU wil dat alle opleidingen in de medische sector in de EU landen gelijkwaardig zijn.. Heel nobel zou je zeggen! Maar die Roemeense ziekenverzorgster wil voor nog minder als ZZP'ster aan de gang.

Tel daarbij op de bijna 50.000 verzorgenden die hun baan nu al kwijt raken door bezuinigingen in de thuiszorg en bejaardenhuizen.

12. De EU zorgt voor werkgelegenheid?
Als ik alleen al een sommetje maak van de banen hierboven die verloren zijn gegaan en nog de vele tienduizenden die hun hun baan op deze manier gaan verliezen. Kom ik toch globaal uit op de helft van alle werkloosheid waar de EU als hoofdschuldige aan te wijzen is.

13. Worden er wel mensen beter van de EU?
Tuurlijk worden er mensen beter van de EU. Maar dat is duidelijk alleen voor de 10% rijksten in Nederland die 60% van al het kapitaal bezitten. Alleen zij worden beter van uitkleden van werknemers. Ook politici vergroten hun marktwaarde door pro Eu te zijn. Immers een mooie graaibaan ligt in het verschiet als men goed luistert naar de EU lobby.

14. Maar de VVD en PVDA zijn ook EU kritisch?
De VVD is net zo pro-EU als D66. Immers ze zitten in dezelfde EU fractie als hen. Dus een stem op de VVD is een stem op D66 en vice versa. De fractievoorzitter Verhofstad is zelf voor een EU alá de Verenigde Staten.

De PVDA loopt nu te toeteren tegen de arbeidsmigratie terwijl ze zelf tekenden bij het kruisje. Die chauffeur of bouwvakker zal echt zijn baan niet terugkrijgen doordat de PVDA opeens gaat blaten.

Kortom bijna alle partijen kloppen zich op de borst dat ze EU kritisch zijn. Waar waren ze dan al die jaren in Brussel en in Den Haag?

15. Gratis 5 sterren vakantie Griekenland.
Ieder hoofd van de bevolking krijgt nog 4000 euro van Griekenland in de vorm van staatsschuld. Dus een gezin van 4 personen kan met 16.000 euro een beestachtig dure vakantie vieren in Griekenland.

Onze staatsschuld zal nog tientallen jaren oplopen door ondetekening van het ESM verdrag (Permanente Europese Noodverdrag).

Wat betekend dat de EU constant miljarden uit onze schatkist kan graaien zonder dat het Landelijke Parlement hier iets aan kan doen.

Er zijn dus geen vergaderingen meer in Den Haag of we nu wel of niet miljarden aan noodlijdende EU landen meueten lenen.

Feitelijk heeft Brussel de pincode van onze schatkist.

16. Pensioenfondsen.
Graaien uit de pensioenruif is niet nieuw. Den Haag graaide 35 miljard uit het ABP om te voldoen aan de Euro eisen mbt het Verdrag van Maastricht.

Het is logisch dat Den Haag en Brussel lonken naar de 1,3 biljard Euro die in onze pensioenpotten zitten.

Eerste plan is om onze pensioenpotten om te vormen tot een commercieel verzekeraar.. Heel handig!! Het gaat miljarden assurantie belasting opleveren die wij weer van onze uitgestelde en opgespaarde loon voor de oude dag moeten betalen.

Ander plan is het op één hoop gooien en verdelen over de EU landen. Dus gaan wij betalen voor Grieken, Spanjaarden en Fransen enz. enz. Dus helemaal weg zijn onze gespaarde centen dan.

17. Maar de Bankenunie is toch wel goed?
Na al die vrije marktwerking voor financiële markten en banken kwam men toch op het idee om maar weer wat meer regeltjes in te voeren.

Zo moeten de banken zelf sparen om omvallende banken te redden in plaats van de miljarden die het ons als belastingbetaler gekost heeft.

Maar wie gaan die spaarpot vullen? Juist de consument in de vorm meer bankkosten, nog minder spaarrente, nog duurdere of geen hypoheken en nog minder pin automaten.

Want de bankdirectie gaat dit natuurlijk zeker niet betalen!!

Kortom we krijgen een sigaar uit eigen doos!!!

De vage producten en speculaties gaan gewoon door. En de bank zal zeker geen trouwe bewaker van onze centen worden zoals het vroeger was in de tijd dat een bank maatschappelijke taak had.

18. We kunnen niet meer van Euro af.
Net als in het referendum over het Lissabon verdrag (waar we massaal tegen waren) lopen de Haagse en EU politici te verkondigen dat het licht uitgaat als we terug naar gulden gaan.

We zouden onze positie als export -en transito land verliezen. Als dat zo zou zijn dan gaan consumenten(kiezers) in Duitsland stijgeren dat de inflatie te hoog wordt. Immers het mereldeel van alle Duitse import komt via Nederland het land binnen.

Bovendien is de kans groot dat meerdere landen anti -EU gaan stemmen. Want de onvrede leeft niet alleen in Nederland.

Dus een verdrag alá Noorwegen of Zwitserland ligt voor de hand. Zelfs EU lid zonder Euro Denemarken doet het beter als Nederland met Euro. Bovendien is zelfs het Verenigd Koningkrijk die altijd als het zwakke broedertje fungeerde voor de Euro beter af dan landen met de Euro.

Voor onze staatsschuld zou het beter zijn geweest als we geen Euro hadden.

Het zou honderden miljarden minder zijn.

Dus nu 100 miljard investeren in herinvoering van de gulden levert vele honderden miljarden minder extra staatschuld op ten gevolge van het eerder genoemde ESM verdrag.

Op termijn voorkomen wij dat we een staatsschuld alá
Griekenland krijgen. Waarbij de echt armoede voor de gewone man/vrouw echt een feit is. Ook in het nu nog betrekkelijk welvarende Nederland.

19 Maar de vrede in Europa dan?
Inderdaad er was een hele lang tijd vrede!!

Maar de EU is een beetje erg hebzuchtig aan het worden. Zo werd Polen gekocht als lid met een EU steun van meer dan 20 miljard.

Logisch dat Polen dit graag wilde. Alhoewel eigenlijk wilden ze 21 miljard EU steun.

In de Oekraïne stonden Hans van Baalen en Guy verhofstadt het volk op te jutten om de regering af te zetten. Want de Eu zou toch wel zo goed voor ze zijn. De arme bevolking slikte dit als zoete koek. Helemaal toen de 11 miljard Euro aan steun over de balk ging.

Kennelijk werden Oostblok landen niet meer veroverd met
wapens en militairen. Maar met Euro's en (loze) beloftes aan het volk.

Kortom de EU landen die met beschuldigende vingertjes staan te wijzen als een land zich bemoeit met de interne zaken van een ander land. Staat nu zelf het volk op te jutten om een staatsgreep te plegen.

Logisch dat er in Moskou iemand uit zijn vel springt. Want straks staat dit illustere duo op het Rode Plein het volk op te jutten om een staatsgreep te plegen.

In haar Brusselse arrogantie zijn ze bezig met hele gevaarlijke spelletjes die inderdaad wel eens op een oorlog kunnen uitdraaien.

Kom je gelijk op een Europees leger. Zie je onze jongens al uitgezonden worden naar de Oekraïne omdat Brussel zijn machtspelletjes wat kracht wil laten bijzetten? Zonder dat Den Haag er ook maar iets tegen kan doen?

Ik denk dat de NAVO nog steeds de beste peacekeeper is!

20. Tot slot.
Ik zou nog wel uren door kunnen gaan. Maar feit is een Eurofiel zal altijd een Eurofiel blijven. Net zoals mensen zoals mij altijd anti EU blijven in zijn huidige vorm.

Feit is wel dat de Eurofiel straks echt naar de stembus gaat en de Euro scepticus meestal thuis blijft. Helemaal na het referendum over de Europese Grondwet die gewoon terug kwam als verdrag zonder vlag en volkslied. Probleem is dat een Internationaal verdrag nog altijd boven onze grondwet staat.

Toch leert het verleden dat opkomsten van minder dan 40% er niet voor zorgden dat we nu geen Euro hebben met als extra gift de huidige recessie en andere ellende en ongelijkheid.

Dus stem deze keer wel... Plus er zijn meer anti -EU partijen dan alleen de PVV!!

Want niet stemmen staat gelijk aan nog meer ellende in de toekomst.

Vele groeten en wijsheid vandaag,

Tom verhoeven

Reacties zijn altijd meer dan welkom op: bdsmradioeu@hotmail.com.

Ps
Zondags ben ik te horen tussen 21 en 23 uur. Luister 24/7: http://www.bdsmradio.eu.
Columnist Tom Verhoeven

Als BDSM radioman wil ik ook zo nu en dan mijn BDSM ei kwijt. Reacties zijn altijd heel leuk. Misschien zelfs wel een compliment of erger! Reageren kan op:
Tom Verhoeven
Veel lees en BDSM genot!