BDSM columns Tom Verhoeven                                                                                                                                  
Advertentie/Advertise:

Mijn jaaroverzicht 2013.


Beste liefhebbers m/v van de BDSM,

Net als iedereen ben ik mijn afgelopen jaar aan het overpeinzen. Persoonlijk voor mij een heel zwaar jaar met dierbaren die het leven lieten. Plus dat de centen voor BDSM Radio zorgelijk beginnen te worden.

De centen
Net als bij iedereen heeft het recessie spook ook hier toegeslagen. De BDSMradio.EU hobby komt van centen die deze website opbrengen.

Opeens merk je dan dat mensen echt minder gaan uitgeven aan webcams, datingsite's en SM speeltjes.

Terwijl je een Mark Rutte hoort gillen: "Koop die auto, koop dat huis".

De heer Rutte heeft makkelijk praten. Intussen gieren de lasten de pan uit en worden alle zekerheden onderuit gehaald. Denk aan het ontslagrecht, inkorten WW en langer doorwerken voor minder pensioen.

Logisch dat mensen de hand op de knip houden.

De bron van deze recessie is heel simpel n.l. Europa. Velen zullen zeggen: "daar heb je weer zo'n EU hater".

Toch is het waar. Was het niet Europa die vond dat de financiële markten en banken meer vrijheid moesten krijgen? Was het niet datzelfde Europa die pleitte voor marktwerking bij nutsbedrijven zoals gas, licht en straks ook nog ons water?

Nu plukken we daar de zure vruchten van. Met als klap op de vuurpeil ook nog een verdubbeling van de staatsschuld naar 500 miljard Euro. Vanwege donaties aan Griekenland en omvallende banken.

Laatst kwam ik een loonstrookje tegen uit 1995 waarbij de bijdrage aan het ziekenfonds 29 gulden per maand was. Inmiddels weten we de hedendaagse prijzen.

Tja zorgverzekeringen willen winst maken en maken veel reclame. Zo'n 500 miljoen per jaar. Dus 35 Euro van je ziektekosten gaat naar de media. Hebben we het niet eens over mega kantoren waar geen hand aan het bed te vinden is.

Mijn inziens is er maar één weg terug uit de recessie! Dat is terug naar de gulden.. Beter 100 miljard meer staatsschuld door herinvoering van de gulden. Dan nog eens honderden miljarden naar de EU in de vorm van Griekse schulden.

Hopelijk gaat iedereen massaal anti EU stemmen zodat we dit drama kunnen afsluiten.

Zo dat was wat geklaag over de recessie die nu opeens minder lijkt te zijn met de EU verkiezingen in aantocht. Die opleving van 0,1% is slechts 1/30 deel van wat het moet zijn. Laat u niet mislijden!

Het BDSM deel
Inmiddels had ik deze maand contact met Mistique over haar nieuwe website die een ode brengt aan de overleden BDSM schrijver en columnist Eric Masters.

Ik vind haar website Ericmasters.info, een buitengewoon goed plan om zijn publieke erfgoed te beheren. Alles over Eric is welkom bij haar.

Nu we het toch over overlijden hebben. Dit jaar in oktober overleed mijn vader na de ziekte longkanker. Iets wat bij mij een giga gat heeft geslagen in mijn leven. Toen ik op 14 december samen met mijn familie de as van mijn vader ging begraven in de tuin van mijn ouderlijk huis. Kwam net voor ik op het punt stond weg te gaan een goede vriendin met het trieste nieuws dat zij kanker heeft op 45 jarige leeftijd. Een aantal dagen terug weer een andere goede vriendin met baarmoederhals kanker.

Zoiets zet je toch wel aan het denken. Zelf had ik 8 jaar terug een hartinfarct en een paar later diabetes aan mijn broek.

Waardoor mijn levensmotto steeds sterker is geworden n.l.: "Zo veel mogelijk genieten van het leven".

Genieten is in mijn ogen niet doorwerken tot een rollator en van een karig pensioen moeten "genieten".

Maar ja wie niet steelt of erft zal moeten werken tot hij/zij sterft.

Dus proberen we maar te genieten van de weinige echte vrije tijd die er is.

Dat betekend genieten van het gezin en in mijn visie helaas veels te weinig tijd voor BDSM en BDSM radio.

Maar ja vandaag zal die mega jackpot op mijn lot vallen. Dus wat valt er te klagen?

Of misschien wel die heimelijke oude BDSM minnende miljonair, die na zijn/haar leven zijn erfenis schenkt aan BDSM Radio. I.p.v. hebzuchtige familie.

Nou nee hoor, ik ben al dik tevreden als ik net als het afgelopen jaar BDSM radio staande weet te houden en wie weet zelfs nog een paar keer in 2014 tijd kan vinden voor een subberig moment van totale overgave.

Rest mij iedereen een gigantisch gelukkig/gezond/welvarend/kinky 2014 toe te wensen!!

Vele BDSM groeten,

Tom verhoeven

Reacties zijn altijd meer dan welkom op: bdsmradioeu@hotmail.com.

Ps
Vandaag en morgen de BDSM TOP 50 van 2013. Luister: http://www.bdsmradio.eu/index2.html.
Columnist Tom Verhoeven

Als BDSM radioman wil ik ook zo nu en dan mijn BDSM ei kwijt. Reacties zijn altijd heel leuk. Misschien zelfs wel een compliment of erger! Reageren kan op:
Tom Verhoeven
Veel lees en BDSM genot!