BDSM columns Tom Verhoeven                                                                                                                                  
Advertentie/Advertise:

Wat BDSM Radio "ellende".


Er zijn wel eens van die dagen dat je je grootste hobby wel eens aan de wilgen wilt hangen. Niet omdat je de hobby niet meer leuk vindt. Maar eerder door alle rompslomp die erbij komt kijken in de vorm van tegenslagen. Zo'n zorgenkindje is bij mij BDSM Radio. De hobby mensen laten genieten is prachtig. Maar de tegenslagen..

Door de jaren heen was BDSM Radio al een kindje dat niet gewoon zou opgroeien ondanks alle liefde mijnerzijds. Niet dat mijn kindje de verkeerde liefde onvangt. Maar eerder de grote boze wereld tegenover mijn zwakke kindje.

Al sinds BDSM Radio op het internet zit zijn er tegenslagen. In 2003 moest ik stoppen met de radiostream op live365.com.

De krakerige 28Kbit stream mocht blijven bestaan maar kon dan alleen door VIP luisteraars beluisterd worden. Tenzij ik jaarlijks honderden dollars zou betalen. Dus einde BDSM Radio.

Toen nog vele jaren met een programma van 1 á 2 uur uitgezonden als piraat. In die tijd was BDSM Radio onder de intimi onder ons best bekend. Tot de wetgeving er weer achteraan kwam stampen waardoor de piraat status niet meer houdbaar was.

Gelukkig kwam Radionomy.com, als reddende engel. Een gratis 128 Kbit stream met een zeer goede geluids kwaliteit en nog gratis. ook.

Wel moest je na een half jaar op circa 100 luisteraars per dag zitten om geen auteursrechten te hoeven betalen. Dus met 5000 luistersessie's per maand een koud kunstje.

Maar goed de SABAM (Belgische BUMA/STEMRA) zag wel een aardige melkkoe in Radionomy met meer 2000 zenders. Dus ging men al vlot de eisen opschroeven. Alleen stations met meer dan 1000 luisteraars per dag +/- 130 luisteruren mochten nog gratis blijven uitzenden waarbij Radionomy de rechten bleef betalen.

Daar begon alweer een schoen te wringen. Dat zou betekenen dat ongeveer iedere BDSM liefhebber in Nederland en België vaak naar BDSM Radio zou moeten luisteren om dat te halen.

Dus dat gingen we natuurlijk niet halen. Waarna er nieuw gevecht begon met de BUMA/STEMRA. Die claimen dat BDSM Radio commercieel is en daardoor BDSM Radio aanslaan als zijnde een commerciële zender.

Goed dan toch maar hopen op betere tijden en de bescheiden reserve van 1000 euro bij de-kooi-bdsm.nl, aanspreken om de gaten te dichten. Gelukkig kwamen de BDSM chatsite www.bdsm-discipline.nl, plus www.kinkybabe.info, te hulp om te voorkomen dat het schip nog sneller zou zinken (mijn dank is groot).

Dus zo kon BDSM Radio het ongeveer nog een jaar uitzingen voordat het doek valt. In ieder geval een beetje zorg minder. Alhoewel nu inmiddels dus nog een half jaar te gaan.

Totdat de streamer Radionomy na ruim een jaar ontdekte dat dit een BDSM Radio is en gelijk de stream eraf gooide om een krakerige Spaanse house zender op de stream te plaatsen.

Daar ga je dan weer. Na een grimmige mail wisseling mocht ik dan toch weer een stream gebruiken. Maar het woord BDSM mocht er niet in voorkomen. Terwijl pornozenders gewoon hun gang mochten blijven gaan.

Dus weer opstarten en hopen dat er eens rust in de tent zou blijven. Waarbij alle BUMA ellende weer opnieuw moest.

Maar goed het kind BDSM Radio is on air maar verliest langzaam maar zeker steeds meer ledematen vanwege de financiële lasten.

Ook het plan om zo nu en dan live uit te zenden is bevroren vanwege geld gebrek.

Oke niet klagen we leven nog als radio. De slag die de publieke omroep moet maken is nog niets vergeleken de bezuinigingen die hier gaande zijn.

Nu is Radionomy over gegaan op een nieuwe server. Sneller zou men denken en nog beter. Beide laten te wensen over.  De kwaliteit is voor een audiofiel (like me) matig te noemen opeens is het geluid vaak in over modulatie (te hard).

Ook verwachte ik dat men als tegenprestatie commercials zouden uitzenden op de gratis BDSM Radio stream. Maar in plaats daarvan hoor je een Franstalig kind vertellen dat de muziek mooi is.

Terwijl bij mij kinderen op BDSM Radio een zeer groot taboe zijn. Terecht dat er ook klachten over binnen gekomen zijn.

Maar helaas het kind blijft met regelmaat door de uitzendingen heen blaten.

Ook valt de stream regelmatig weg of is helemaal niet op te roepen.

Je zou haast zeggen waarom doe ik dit nog? Als ik een beetje slim ben kan ik de opbrengsten van de-Kooi opsparen en er zo rond mijn pensioen nog 25.000 euro aan overhouden. En zo een vrij jaar langer van BDSM genieten mits de rolator niet lonkt.

Toch blijft dat radio bloed door de aderen stromen net als het BDSM bloed trouwens. Het lijkt mij een spookbeeld als dit geluid helemaal niet meer te horen door vertrutting en bureaucratie.

In mijn wanhoop om BDSM Radio niet te laten verzuipen heb ik een profiel op: www.degift.nl.

Op deze site kunnen mensen hun goede doelen omschrijven in de hoop lotgenoten te vinden die in laatste fase van hun leven hun geld niet willen nalaten aan geld hongerige familie leden. Als ze iets met BDSM hebben kunnen ze deze hongerige familie leden op schokkende wijze het nakijken geven.

Niet dat ik denk dat er ooit een legaat voor BDSM Radio gaat komen. Maar als ik schatrijk zou zijn en BDSM liefhebber zonder leuke familie dan zou ik het wel weten.

Nu wil de VPRO een programma maken over mensen op deze site. Zelf wil ik heel ver gaan in mijn BDSM promotie. Maar om dat nu te doen met lelijke hoofd op de landelijke TV gaat mij net iets te ver. Ik hou liever mijn lelijke kop beschikbaar voor mensen die bewust BDSM zoeken.

Je zou zeggen genoeg rompslomp en ellende. Maar als grote spelbreker komen gezondheids klachten zoals: hart, galblaas enz. ook nog eens even meefluiten. Met als klap op de vuurpijl dat mijn werkgever mij nog meer weekenden laat werken. Dat is best lastig daar BDSM Radio reportages in het weekend plaatsvinden.

Ondanks de dip blijf ik druk bezig het BDSM Radio kindje te leren zwemmen i.p.v. verzuipen.

Ik wens iedereen veel BDSM fun toe,

Tom verhoeven (fan)mail is welkom!
Columnist Tom Verhoeven

Als BDSM radioman wil ik ook zo nu en dan mijn BDSM ei kwijt. Reacties zijn altijd heel leuk. Misschien zelfs wel een compliment of erger! Reageren kan op:
Tom Verhoeven
Veel lees en BDSM genot!