BDSM columns Tom Verhoeven                                                                                                                                  
Advertentie/Advertise:

BDSM zonder grenzen?


Het is een rare maar en misschien ook bizarre trend in BDSM land. Je begint in de BDSM als soft en daarna gaan grenzen vershuiven. Logisch dat deze verschuiven maar waar ligt het plafond?

Als je de communities op het BDSM vlak geloven lijken grenzen wel helemaal niet te bestaan. Het lijkt zelfs wel op een soort wedloop van wie kan de meest extreme foto tonen qua pijn. Dit zie je niet alleen bij D’s maar ook bij de s’jes.

In de hele maatschappij zie je een normverschuiving naar meer en beter. Binnen de BDSM lijkt deze ontwikkeling ook wel gaande. Zag je jaren geleden eigenlijk nog nauwelijks naalden op party’s nu zie je haast iedereen naalden gebruiken. Waarbij sommige het liefst nog de meest extreme vormen zouden willen tonen. Zoals naalden door teeltballen en eikels. Mensen die graag anderen ergens aan vastspijkeren of zelf graag als spijkerplankje gebruikt willen worden.

We kunnen wel uren doorgaan in het verzinnen van extreme pijn toedienen dan wel ontvangen.

Binnen een D/s relatie ligt dat gevaar ook op de loer. Denk aan de sub die denkt dat zijn/haar Dom dat dolgraag wil. Terwijl de Dom op zijn/haart beurt denkt dat de sub het graag wil. Waardoor misschien de hamer en de spijkers uit de kist worden gehaald terwijl beide het eigenlijk diep in hun hart niet echt willen.

Vraag is echter hoe veilig is het?

Denk eens aan mogelijke complicaties bij naalden gebruik:
-naald afbreken
-uitvalsverschijnselen door aanprikken van een zenuw
-hematoomvorming door aanprikken van een bloedvat
-allergische reactie lokaal of algemeen
-anafylactische shock
-infectieverschijnselen lokaal of algemeen
-duizelingen/ flauwvallen
-prikaccident

Hoe steriel men ook denkt te zijn, de ruimte waarin je prikt is meestal verre van steriel. Denk er maar eens aan als je door ballen, eikels, clitorissen e.d. wilt prikken. Het is duidelijk iets anders als door vetlaagjes prikken. Als het medici niet altijd lukt om deze handelingen zonder complicaties te doen hoe moet het dan zijn bij niet medici zonder een steriele ruimte?

Ook hebben we geen speciale apparatuur om messen, scalpels e.d. te reinigen. Dus met snijden/scarfen zijn die risico’s ook behoorlijk groot.

Vraag is:

Is een BDSM spel een risico op complicaties waard?

Of laten we ons gek maken door collega subs en Doms om maar steeds heftiger en verder te gaan?

Betekend in mijn ogen niet dat iedereen aan die competitie drang meedoet maar het gevoel is er soms wel.

Uiteraard staat het iedereen vrij om te doen en te laten wat hij of zij maar wil.

Geniet van je BDSM naar je eigen grenzen zonder complicaties en laat je niet gek maken door anderen.

Je weet hardlopers zijn doodlopers!!

Zie nog wat foto's en links

Groetjes Tom Verhoeven

Zie nog wat foto's en link:
seks-ongelukken.eigenstart.nl. nbr.punt.nl.
Columnist Tom Verhoeven

Als BDSM radioman wil ik ook zo nu en dan mijn BDSM ei kwijt. Reacties zijn altijd heel leuk. Misschien zelfs wel een compliment of erger! Reageren kan op:
Tom Verhoeven
Veel lees en BDSM genot!
Een wel heel extreme vorm van snijden is Body Carving. Dat het risico op infecties en de ziekte wondroos aanwezig moge duidelijk zijn!!
Wie weet wat dit is?

Het is wondroos!! Een bijzonder nare en pijnlijke infectie ziekte die kan ontstaan door open verwondingen en sneetjes!!
Gevalletje uit de hand gelopen anal play!!
Hele kleine naaldjes!!
Lijkt heel onschulding. Maar een virus of bacterie is nog vele malen kleiner en niet zo onschuldig
Vraag is dan of een spelletje BDSM je een ontstoken eikel waard is?
Maar ik gebruik alcohol en steriele naalden en latex handschoenen dus er kan toch niets misgaan zou je zeggen!!
Geloof het of niet deze man heeft een infectie aan de balzak opgelopen!!
Waarschijnlijk heeft de man boven dit niet opgelopen door dit spelletje.
Wist je dat er in het jaar 2000 circa 200 mensen in Nederland overleden zijn als gevolg van seks experimenten??
Aldus het CBS.
Grote teleurstelling voor sommige BDSM puristen. BDSM valt volgens het CBS nog steeds onder seks!
Onder deze mensen kwamen er 5 om het leven door verwurgings spelletjes!!
Een BDSMér m/v loopt 4x meer kans om te overlijden door BDSM dan door een auto ongeval!
Buiten het feit dat er mischien een schone hamer, spijkers en plankje zijn gebruikt. Is de kans op een borst ontsteking toch vele malen groter alsdat een dokter spijkers in de OK ruimte in borsten slaat!!
Buiten het feit dat de lidtekens ook niet echt fraai zullen staan.
Tja deze foto spreekt inmiddels voor zich!!
Sounds lijken dan betrekkelijk veilig zou je zeggen.
Maar ook hier gaat het regelmatig ernstig fout doordat men dieper en groter wil. Tja en dan is opeens de rek eruit!!
Wurgseks: wat is het
Wurg-seks of asfyxiofilie is een vorm van seks waarbij je de toevoer van zuurstof naar de hersenen vermindert door verstikking of wurging om zo een gevoel van extase te beleven.

Wurgseks wordt ook wel "breath play" genoemd in de context van een sadomasochistische relatie. Ook zijn er mensen die asfyxiatie toepassen als ze alleen zijn en masturberen.


De gevaren van Wurgseks
Het is zeer gevaarlijk, misschien wel dé gevaarlijkste vorm van seks die bestaat. Verschillende mensen kunnen het niet navertellen omdat ze het loodje erbij hebben neergelegd, of omdat ze een zeer ernstige vorm van hersenbeschadiging hebben opgelopen. In de verenigde staten leiden erotische zelfophanging en andere risicovolle auto-erotische activiteiten tot naar schatting 500 à 1000 sterfgevallen per jaar. Ook zijn er verschillende beroemde mensen gestorven als gevolg van wurgseks, zoals Michael Hutchence (leadzanger Inxs), Kevin Gilbert (Sheryl Crow's ex-vriendje), Emile Zola (schrijver) en recent David Carradine.

De kick die ontstaat wordt veroorzaakt doordat er minder zuurstofrijk bloed in de hersenen komt. In werkelijkheid is die extase eigenlijk een vorm van jouw lichaam om je te vertellen dat je hersencellen sterven en dat je lichaam ermee ophoud als je niet stopt.

Andere mensen worden juist opgewonden van het gevoel van gevaar en totale overgave aan hun (meester) partner.

Het orgasme wordt pas versterkt (als dat al gebeurd) als de hersenen echt te weinig zuurstof hebben. En dan gaat het met name om dat deel van de hersenen die moeten beslissen dat het "zo wel genoeg" is en dat je de strop los moet trekken. Juist het zuurstoftekort zorgt ervoor dat je niet meer in staat bent om nog goed te beslissen en/of te bewegen. Dat is een kwestie van slechts een paar seconden... en wat zijn twee seconden als je net een orgasme ligt te hebben? Ook een ervaren partner kan zich makkelijk vergissen en net te laat zijn met het losmaken.

Alternatieven
Als wurgseks je echt opwind, probeer er dan over te praten, fantaseren of een rollenspel te doen. Je partner zou haar adem in kunnen houden terwijl je zijn of haar hals zachtjes vastpakt zonder te knijpen. Of je kunt andere manieren zoeken om je partner onderdanig te laten zijn.

Maar in godsnaam ga geen wurggrepen proberen, sjaaltjes straktrekken of op enig andere manier de adem ontnemen. Je zult niet de eerste zijn die door middel van wurgseks je partner tot een tragisch einde brengt en zelf in de gevangenis beland.

"Wij doen het al jaren, dus wij weten wel hoe ver we kunnen gaan", dacht zij...
Zelfs, of juist bij ervaren wurgseks beoefenaars gaat het mis. Als je man of vrouw sterft tijdens de seks omdat jij niet op tijd bent gestopt, dan laat dat diepe sporen na bij jezelf en je omgeving. Vaak is nauwelijks te bewijzen dat het om een seksueel misstapje ging, tenzij je de videocamera mee laat draaien en kunt aantonen dat jullie samen al tientallen malen 'succesvol' wurgseks hadden toegepast voordat het die ene keer misging, zoals de Tony en Crystal Boarder

Kortom: doe het niet.

Bron: nbr.punt.nl.