BDSM columns Tom Verhoeven                                                                                                                                  
Advertentie/Advertise:
24 jan 2010

Was Inspector Morse nu BDSMer of niet?

Normaal ben ik niet zo'n TV kijker. Maar afgelopen avond was het voor de eerste maal dat ik de herhaalde afleveringen van Morse zag. In deze laatste aflevering blijkt hij een relatie te hebben met verpleegster Yvonne Harrison die niet vies is van BDSM spelletjes. Of Morse nu wel of geen BDSM heeft gehad?

The Remorseful Day
De 33ste en allerlaatste Morse. Yvonne Harrison wordt vermoord, en de zaak blijft onopgelost. Als Morse na zijn ziekteverlof terugkeert worden drie mannen vermoord die een band hebben met haar familie. Zouden zij haar moordenaar gechanteerd hebben? Als dan vervolgens Morse in het ziekenhuis wordt opgenomen moet Lewis de zaak volledig overnemen.

Lewis krijgt een briefje geschreven door Morse in handen van de dikke politiechef waaruit blijkt dat hij een relatie had met de verpleegster die bekend staat om haar wilde liefdesleven en ook nog een SM relatie had met een chirurg in het ziekenhuis.

Als Lewis aangeeft dat hij de BDSM relatie van de verpleegster pervers vindt. Reageert Morse nogal morsig. Later geeft hij aan bij diverse mensen dat hij de BDSM relatie niet afkeurt.

Als Morse door een hartinfarct in het ziekenhuis komt te liggen en daarna sterft neemt hij het al dan niet zijnde BDSM geheim zijn graf in.

Zelf raakte deze aflevering mij best daar ik zelf ook eens een hartinfarct heb gehad met het geluk dat de man met de Zeiss op mijn schouder tikte en ik nog net kon bukken voor hij mijn hoofd eraf zou maaien.

Volgens geruchten was de acteur die Morse speelde, John Thaw zelf ook overleden aan een hartinfarct nog tijdens de serie. Dat laatste was makkelijk te vinden op de fansite. De laatste aflevering was klaar in 2000. Op 21 februari 2002 overleed hij aan de gevolgen van terugkomende slokdarmkanker op 60 jarige leeftijd.

Vraag blijf nog steeds staan: Was Inspector Morse nu wel of niet into BDSM? Waarschijnlijk zal Colin Dexter (de schrijver) dit bewust of onbewust hebben opengelaten.

Feit blijft wel dat John Thaw zijn pensioen helaas niet mocht halen. Dan hadden we waarschijnlijk wel meer dan 33 Morse afleveringen gehad.

Groeten van,

Tom Verhoeven
bdsmradio@hotmail.com.
bdsmradioholland.de-kooi-bdsm.nl.


Columnist Tom Verhoeven

Als BDSM radioman wil ik ook zo nu en dan mijn BDSM ei kwijt. Reacties zijn altijd heel leuk. Misschien zelfs wel een compliment of erger! Reageren kan op:
Tom Verhoeven
Veel lees en BDSM genot!
John Thaw,
geboren 3 januari 1942 overleden 21 februari 2002
Had Morse nu wel of niet BDSM met deze verpleegster?