BDSM columns Eric Masters ericmasters.nl                                                                                                                                  

08 mei 2010

Verhoeven en Masters

Een eerder verzoek van Ton Verhoeven om iets column-achtigs voor zijn website te doen, moest ik wegens tijdgebrek afwijzen. Weliswaar ben ik nog steeds drukker dan goed is voor mijn hobby, maar nu moet het er toch maar eens van komen. De toezegging van Ton dat er geen deadlines zijn zodat ik kan schrijven als ik tijd, zin, en inspiratie heb, trok mij uiteindelijk over de streep.

Ton Verhoeven en Eric Masters; hoe is dat zo gekomen? Voorzover ik kan nagaan, hebben we elkaar voor het eerst ontmoet op de KamaSutrA in Rijswijk, ergens in april 2005. Ton verzorgde toen het geluid en de aankondigingen e.d. op het SM-eiland - toen nog georganiseerd door Arnold van Fun Steel Products - en ik was daar met mijn partner als gast van een van de meesteressen.
We maakten kennis, het klikte direct, en we hielden ook naderhand contact. Kort daarna interviewde Ton mij voor zijn BDSM-radio, en dat ontaardde al snel in een gezellig gesprek waarin misschien wel meer werd gezegd dan wenselijk was. Ik gok er nog steeds op dat Ton naderhand de ergste uitwassen heeft gewist.
Sindsdien spraken we elkaar op meerdere KamaSutrA's. Uiteraard steeds op en om het SM-eiland, want je moet natuurlijk wel een beetje in stijl blijven.

Ton was ook de man die 'Antwerps finest', ofwel de roemruchte Hot Marijke, met mij in contact bracht inzake het publiceren van haar boek.
Inmiddels was het SM-eiland overgenomen door de meesteres die mij die eerste keer uitnodigde. Vrij kort hierna hield Ton het toen voor gezien op het SM-eiland. Mijn 'vriendschap' met die meesteres hield iets langer stand, maar kon uiteindelijk ook niet anders dan sneuvelen.
Het contact tussen Ton en mij leed daar gelukkig absoluut niet onder. Periodieke e-mail uitbarstingen getuigen daar tot op de dag van vandaag van.

Die gaan niet eens altijd over onze gemeenschappelijke belangstelling voor BDSM. In het dagelijks leven is Ton namelijk kaartjesknipper bij een van de grote railvervoerders, en dat sluit mooi aan bij mijn treinenhobby in schaal 1:87. Jawel, ook BDSM-schrijvers hebben onschuldiger hobby's.
Het afstemmen van onze agenda's verloopt wat moeizaam, maar een dagje samen optrekken 'tussen de rails' staat nog steeds met stipnotering op onze things to do before we die-lijst.
Behalve het regelmatig digitaal bijpraten, schuwen we ook de vriendendiensten over en weer niet. Bij het opnieuw opzetten van de website van Kinky Babe, voegde Ton een wervende intro toe aan de link naar mijn eigen website. Omgekeerd redigeerde ik op zijn verzoek een artikel over BDSM-radio voor een van de vaderlandse vakbladen. En zo waren er wel meer dingen.

Dit alles zorgde er mede voor dat ik mijn weigering om een column te schrijven niet veel langer vol kon houden. Na deze eerste zullen er meer volgen. Hoe ik die precies ga invullen, is nog niet helemaal duidelijk. Het moet namelijk geen doublure worden van de column die ik al sinds jaren voor mijn eigen website schrijf. Dat gaat nog een hele uitdaging worden om dat voor elkaar te krijgen. Maar goed, het begin is er, en de ervaring leert dat de rest dan ook wel goed komt.

© 2010 Eric Masters
Columnist
Eric Masters

Ik ben Eric Masters:
Een eerder verzoek van Ton Verhoeven om iets column-achtigs voor zijn website te doen, moest ik wegens tijdgebrek afwijzen. Weliswaar ben ik nog steeds drukker dan goed is voor mijn hobby, maar nu moet het er toch maar eens van komen.
Voor opmerkingen en suggesties
Eric Masters
Veel lees en BDSM genot!